среда, 5 октября 2016 г.


УВАГА   КОНКУРС !



Однією з ефективних форм практичної реалізації пріоритетних завдань пошуку, навчання та виховання інтелектуально обдарованої молоді є проведення олімпіад, конкурсів, турнірів тощо.
Олімпіада — це інтелектуальний вид змагань, що стимулює потяг учнів до самоосвіти, виховує наполегливість, поглиблений ін­терес до навчального предмета, уміння долати труднощі, виробляє навички роботи з довідковою та науково‑популярною літературою та є заключним етапом цілого комплексу групових, індивідуаль­них, класних та позакласних заходів, яким передує велика під­готовка.
Щорічне проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з укра­їнської мови і літератури є доброю традицією освіти України. Вона щоразу відбувається в чотири етапи: І — шкільний, ІІ — районний та міський, ІІІ — обласний, IV — Всеукраїнський.
У далекому 2000 році стартував Перший Міжнародний конкурс знавців української мови. За рішенням Ліги українських меценатів конкурсу було присвоєно ім’я Петра Яцика. Щорічні мовні змагання проходять у чотири етапи серед учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів. Цей конкурс є уроком, натхненням для дітей та дорослих (учителів, науковців, письменників, політи­ків) у справі піднесення престижу української мови.
Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та сту­дентської молоді імені Тараса Шевченка проводиться як щоріч­ний загальнонаціональний та міжнародний захід, спрямований на підвищення рівня знань учнів та студентів з української мови і літератури, рідних мов і літератур, забезпечення їх усебічного розвитку.
Сподіваюсяся, що  учні  вчителі-словесники у підготовці до олімпіади з укра­їнської мови і літератури, а також до інших мовно-літературних конкурсів належно підготуються  і досягнуть омріяних результатів.
    Зичу успіхів у вивченні української мови і літератури.

І етап олімпіади  – 06.10.2016р.

ІІ етап олімпіади – 12.11.2016р.