среда, 29 ноября 2017 г.

 
 2
5 листопада 2017 року стартував районний етап VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка. Завдання для першого етапу готували учителі  закладів освіти , у яких  проводився конкурс. Для другого  етапу – інститути післядипломної педагогічної освіти. Теми пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу.

  Учні  Нехворощанської ЗОШ гідно відстоювали заклад освіи , у якому навчаються , виборовши такі призові місця :

5 клас , Журавель Валерія , ІІ місце

6 клас , Воротник Валерія , ІІ місце

8 клас , Руденко Максим , ІІІ місце

9 клас , Лимар Катерина , ІІ місце

11 клас , Лимар Наталія , ІІІ місце  

четверг, 23 ноября 2017 г.

18 листопада на базі Новосанжарського НВК відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу знавців рідної мови ім.Петра Яцика. Вітаю усіх учасників та переможців конкурсу!!!


 Кошляк Анна  , 5 клас , ІІ місце

 Воротник Валерія ,6 клас, І місце

 Руденко Максим , 8 клас, ІІ місце

Лимар Катерина , 9 клас, ІІ місце

Пилипенко Наталія , 10 клас, ІІІ місце

Лимар Наталія , 11 клас , І місце


вторник, 21 ноября 2017 г.

Вітаю переможців ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури у 2017-2018 н.р.!!!

І місце - Лимар Наталія , учениця 11 класу

ІІ місце -  Лимар Катерина , учениця 9 класу , Пилипенко Наталія , учениця 10 класу

ІІІ місце -  Павелко Руслана , учениця 7 класу , Руденко Максим , учень 8 класу 


Це майбутня  інтелектуальна еліта України, талановита шкільна молодь, якій примножувати славу нашої держави в третьому тисячолітті, – знавці української мови та літератури !

пятница, 10 ноября 2017 г.

Критерії оцінювання завдань відкритого типу на ЗНО

У 2018 році одними з найважливіших завдань тестів ЗНО залишаються відкриті тестові завдання з розгорнутою відповіддю. Такі завдання включені до тестів з української мови та літератури, іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), а також математики.
У мовних тестах це завдання полягає у написанні власного висловлення. У тесті з математики передбачається розв’язування задач.
Оцінювання та нарахування балів за виконання зазначених завдань здійснюється під час перевірки бланків відповідей «Б» екзаменаторами відповідно до Схем оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю, що ухвалені Українським центром оцінювання якості освіти.
Під час оцінювання завдань відкритого типу враховуються наступні складові: логічність, послідовність, структурованість та зв’язність викладу, змістове наповнення.
Крім того, для мовних тестів враховується грамотність, а також лексична, граматична та стилістична довершеність. У математиці враховується наявність кінцевої правильної відповіді.
Оцінювання завдань відкритого типу
Українська мова та література. Завдання відкритого типу з розгорнутою відповіддю з української мови складається з основи (умови завдання) та передбачає створення учасником ЗНО власного аргументованого висловлення на дискусійну тему. Максимально можлива кількість балів за таке завдання – 20. Перевірка висловлення здійснюється за 6 основними критеріями. Ознайомитися з критеріями оцінювання завдання відкритого типу з української мови можна за посиланням.http://osvita.ua/test/advice/53169/

четверг, 9 ноября 2017 г.