среда, 25 января 2017 г.


Шановні Тетяни ! Вітаю усіх із Днем ангела!




Ти не Даша, не Світлана, 
І не Маша, не Оксана, 
Не Галина, не Сусанна. 
Ти найкраща - ти Тетяна! 
Я з Днем Ангела вітаю,
Море радості бажаю, 
Все, що мрієш, щоб збувалося, 
Все, що робиш, щоб вдавалося!

четверг, 19 января 2017 г.

Графік проведення ЗНО-2017


Дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року:
Предмет
Дата проведення
Українська мова і література
23 травня (вівторок)
Іспанська мова
25 травня (четвер)
Німецька мова
25 травня (четвер)
Французька мова
25 травня (четвер)
Англійська мова
29 травня (понеділок)
Математика
31 травня (середа)
Історія України
2 червня (п’ятниця)
Російська мова
6 червня (вівторок)
Біологія
8 червня (четвер)
Географія
12 червня (понеділок)
Фізика
14 червня (середа)
Хімія
16 червня (п’ятниця)

                 

   Що представлятимуть собою тести ЗНО, визначають характеристики тестових завдань





Якими будуть тести ЗНО у 2017 році

Зовнішнє незалежне оцінювання випускників шкіл та осіб, які вступатимуть до вищих навчальних закладів, у 2017 році розпочнеться 23 травня та триватиме до 16 червня.
Особливості тестів ЗНО визначають характеристики тестових завдань, що затверджені Українським центром оцінювання якості освіти.
Зокрема, характеристики містять інформацію про загальну кількість завдань кожного тесту, час відведений для виконання завдань кожного тесту, форми завдань, схеми оцінювання кожної окремої форми завдань та тесту в цілому, а також інші особливості проведення ЗНО з кожного предмета.

среда, 18 января 2017 г.



19 січня - Хрещення Господнє !



Щороку ,19 січня, всі християни на Землі відзначають свято — Хрещення Господнє. Бажають один одному міцного здоров'я та сильного духу. Найсміливіші занурюються в ополонку, щоб отримати на цілий рік вперед богатирського здоров'я.







На Водохреща все навкруг звабливе,
Зимове свято наше особливе,
Води йорданської рукою я торкнусь,
Почую Господа, у вдячності схилюсь.
Опівночі великі чудеса:
Вщухає вітер і панує тиша,
І відкриваються усім нам небеса,
Прислухайся до вічного ти лишень.
Вода хвилюється, цілющою стає,
Добром, любов’ю заблищить краплина,
Всьому навколо сили додає —
Із серця радість, наче пісня лине.

Збірник матеріалів для підготовки до написання власного висловлення на ЗНО з української мови та літератури


Безкоштовний посібник
для підготовки до власного висловлення

Відкрите тестове завдання з розгорнутою відповіддю у вигляді власного висловлення — одне з найважливіших завдань у тесті ЗНО з української мови та літератури.
Освіта.ua пропонує до вашої уваги збірник матеріалів стосовно того, як краще діяти на зовнішньому незалежному тестуванні при написанні власного висловлення.
Подані у цьому посібнику матеріали допоможуть пройти своєрідний прискорений курс підготовки до написання власного висловлення на ЗНО з української мови та літератури.
Інформація стосовно різноманітних аспектів написання власного висловлення подана у вигляді відповідей на запитання, які найчастіше турбують випускників – учасників тестування.
Працюючи із цими матеріалами, ви можете обрати саме ті питання, які вас цікавлять найбільше, швидко отримати відповіді на них, а також ознайомитися з різноманітними порадами, прикладами тощо. У такий спосіб ви зможете ефективно використати той час, що залишився до дня тестування, і якісно підготуватися до написання власного висловлення.


вторник, 17 января 2017 г.


МОН пропонує об'єднувати предмети у старшій школі

Міністерство освіти пропонує впровадити інтегровані профільні предмети в 10-11 класах. Відповідна новація міститься у проекті типового навчального плану для старшої школи, що оприлюднений відомством для громадського обговорення.
Зокрема, у разі ухвалення документа в український старшій школі з’являться інтегровані предмети «Література», «Історія», «Людина і суспільство» та «Математика».
У Міністерстві освіти необхідність інтеграції предметів обґрунтовують тим, що у старшій школі дитина має обов’язково отримати цілісну картину світу.
«Саме тому, навіть якщо школа обирає для поглибленого вивчення гуманітарні предмети, загальні знання з біології, географії, астрономії, екології, фізики та хімії вона отримує в рамках інтегрованого предмета «Людина і природа», який в такій школі читатиметься три години на тиждень. Інтегровані знання з правознавства, економіки, предмета «Людина і світ» школярі старших класів отримуватимуть в рамках предмету «Людина і суспільство», - зазначають у Міністерстві освіти.
У відомстві наголошують, що зараз існує багато нарікань щодо дублювання змісту предметів, особливо у старшій школі, де кожна хвилина навчального часу має використовуватися корисно та продуктивно.
«Інтеграція предметів має вирішити цю проблему. Наприклад, у старшій школі вивчення зарубіжної та української літератури -це, насамперед, не вивчення текстів, хоча воно є дуже важливим, це отримання знань про різні стилі творів, віршовані розміри тощо. Нині віршовані розміри вчать двічі – на уроках української літератури та зарубіжної. Тобто витрачають вдвічі більше часу, ніж реально на це потрібно. Поєднання предметів допоможе створити навчальну програму, яка усуне цю проблему», - пояснюють у міністерстві.
Також у МОН наголосили, що, окрім того, інтеграція предметів надає можливості сформувати цілісну картину світу. Наприклад, українська література та її розвиток в рамках чинної системи сприймається відірвано від розвитку світової літератури.
«Діти не розуміють головного – передумов і механізмів, завдяки яким розвивалася література впродовж історії, взаємовпливи, які здійснювались між країнами в цій сфері», - зазначили в Міністерстві освіти і науки.

Освіта.ua

16.01.2017




Міністерство освіти має намір суттєво скоротити кількість обов’язкових предметів у старшій школі

Обов'язкових предметів в 10-11 класах стане значно менше

Міністерство освіти і науки має намір суттєво скоротити кількість обов’язкових предметів інваріантної складової у старшій школі. Відповідна новація міститься у проекті Типового навчального плану для 10-11 класів. У разі їх ухвалення, запропоновані зміни стануть чинними у 2018 році.
Зокрема, передбачається скорочення переліку обов’язкових предметів у старшій школі з 22-х до 9-ти.
У відомстві наголошують, що це надасть можливість школам визначити свій профіль і поглиблено викладати обрані предмети.
За словами заступника міністра освіти Павла Хобзея, учні старшої школи мають готуватись до вступу до вишу.
«Час – це найважливіший ресурс. В 10-11 класі діти вже мають розуміти, який подальший шлях оберуть, та починати готуватися до вступу до вищого навчального закладу», – зазначає заступник міністра.
Також однією з новацій, що як планується буде впроваджена з 2018 року, є створення інтегрованих профільних предметів. Зокрема, у разі ухвалення документа в український старшій школі з’являться інтегровані предмети «Література», «Історія», «Людина і суспільство» та «Математика».

Освіта.ua

16.01.2017

воскресенье, 1 января 2017 г.

Шановні відвідувачі блогу!

Щиро й сердечно вітаю усіх із Новим 2017 роком!