суббота, 17 сентября 2016 г.




ГРАФІК ЗНО-2017

Основна сесія

23 .05 українська мова
і література

25 .05 іспанська мова
25 .05 німецька мова
25 .05 французька мова
29 .05 англійська мова
31 .05 математика
02 .06 історія України
06 .06 російська мова
08 .06 біологія
12 .06 географія
14 .06 фізика
16 .06 хімія

Тренувальне он-лайн  тестування

УВАГА! ТЕСТ!





Збірник тестів О.Авраменко

Збірник тестів . ІІ частина


Власне висловлювання

четверг, 15 сентября 2016 г.

Завдання ЗНО з української мови та літератури



Завдання ЗНО 2009-2016 рр.

Підготовка до ЗНО: поради фахівця. Як правильно готуватись до зовнішнього тестування.


Ми вже почали говорити про те, якою повинна бути підготовка до ЗНО в статті Як пройти зовнішнє тестування на 200 балів. Поради спеціаліста. Сьогодні продовжуємо говорити про проблеми, з якими можуть зіткнутися випускники та їхні батьки при підготовці до ЗНО. На актуальні запитання відповідає адміністратор Центру інтенсивної підготовки «Clever ZNO» Олена Сухих.

1. Як вибирати курси або репетитора?

У першу чергу зверніть увагу на досвід у підготовці до ЗНО вчителя. Не всякий хороший шкільний вчитель володіє методикою підготовки до тестування. Вибирайте не найдешевшого, зручного за місцем знаходження викладача, а найбільш досвідченого, кращого.

Поцікавтеся про результати ЗНО його випускників минулих років. Попросіть коротенько, доступно розповісти про методику підготовки ЗНО. Ваша мета при цьому - зрозуміти, чи не підміняється підготовка до комплексного, специфічного, досить складного тестування простим натаскуванням, репетиторством з предмета.

У керівника курсів варто з'ясувати, наскільки стабільний штат викладачів. Якщо склад змінюється часто або викладачі тільки набрані, це може говорити про те, що тут не відпрацьована і не вдосконалюється методика підготовки до ЗНО, немає наступності.

Якщо є можливість, скористайтеся найкращим критерієм відбору - рекомендаціями. Поцікавтеся у знайомих, де і яким чином у них проходила підготовка до ЗНО і скористайтеся їх рекомендаціями. Добрими вчителями дорожать, їх рекомендують!

2. Як довго треба готуватися до ЗНО?

Відповімо на це питання так: в ідеалі – підготовка до ЗНО повинна тривати всі роки навчання в школі, адже програма ЗНО відповідає змісту шкільної програми. Про це корисно пам'ятати батькам школярів різного віку!

Але, безумовно, найбільш насиченим підготовкою є випускний рік. Краще почати процес підготовки з вересня-жовтня і завершити безпосередньо перед тестовим випробуванням.

Одинадцятикласникам так само, як професійним спортсменам: спочатку проходять стартовий етап підготовки, потім нарощують темпи, потенціал, потужність - і на піку своїх можливостей виходять на головні свої змагання - ЗНО. Результати ЗНО будуть залажати від підготовки.

Досвідчені вчителі-тренери при підготовці до ЗНО застосовують саме таку спортивну психологію. Зверніть на це увагу, адже деякі курси закінчують цикл підготовки у квітні. Напрошується питання: як далі випускнику підтримувати ритм і темп і залишатися «в матеріалі», якщо тренування припинилися?

В ідеалі – підготовка триває до самого ЗНО, а після - розбирають разом результати і помилки, адже іноді мова може піти про апеляцію.

3. Що є головним у підготовці до ЗНО?

Пам'ятайте золоті слова: «Не можна навчити - можна навчитися»! Це означає, що все ж вирішальним фактором є систематичність і самовіддача в роботі майбутнього абітурієнта для досягнення максимально результату.

Досвідчений, що знає викладач-тренер направить, наповнить змістом і проконтролює процес навчання, але засвоїти знання, вміння, навички повинен саме той, хто готується.

І, до речі, тільки на професійних курсах підготовки викладачі й адміністратори дбають не тільки про знання, а й комфорт і мотивації учнів. (Наприклад, на наших курсах перед кожним заняттям адміністратори стежать, щоб учні підкріпили свої «зростаючі організми» легкої їжею і гарячим чаєм).

Хто готується правильно, той отримує якісні знання і, зрозуміло, гідні результати на ЗНО. Плоди такої підготовки ніколи не пропадуть, адже знання залишаються з людиною на все його життя!



Програма ЗНО з української мови та літератури на 2017 р.



Підготовка до ЗНО з української мови та літератури 2017





           Програми зовнішнього оцінювання 2017 року

Програми зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року затверджені наказом Міністерства освіти і науки № 77 від 3 лютого 2016 року «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінювання осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти».

Зазначений наказ Міністерства освіти набуває чинності з 1 серпня 2016 року.

Наказом затверджені програми з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької та російської мов.

На підставі затверджених програм будуть укладатися тестові завдання для проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.