четверг, 16 марта 2017 г.

  14 березня 2017 року у Полтавській школі №5 відбулася зустріч із відомим мовознавцем Олександром Авраменком. Звичайно, усі вчителі-філологи,  випускники знають його ім'я, бо саме ця людина асоціюється з ЗНО з української мови та літератури - головним і обов'язковим екзаменом для вступу до вищих навчальних закладів.
     Мене , як учителя,  вразило те, що ,по-перше, незважаючи на свій достатньо молодий вік, О.М.Авраменко вже написав велику кількість навчальних підручників і посібників, за якими учні й готуються до ЗНО. По-друге, як дуже активна й амбіційна людина, він створив відеоцикл експрес-уроків, які транслюються декілька разів на тиждень на телеканалі 1+1, а також, як з´ясувалося, навчає багатьох відомих і багатих людей зі сфери шоу-бізнесу й політики правильно говорити українською мовою.


    Приємно здивував його стиль невимушеного спілкування з аудиторією , тонке почуття гумору , а добре поставлений голос у поєднанні з перлами "барвінкової-калинової" і веселою вдачею легко утримують увагу слухачів .
     Олександр Авраменко щедро ділився з нами і своїм життєвим досвідом . Гуру української мови наголошує, що секрети його успіху-у відмові від безглуздої ліні та в повазі до безцінного часу життя, відданості своїй меті. Однак мовознавець наполягає на тому, що у всьому потрібно дотримуватися «золотої середини»…