среда, 14 марта 2018 г.

Особливості проведення ДПА в 2018 році

Атестація учнів, що закінчили 9-й клас, буде проходити на базі тієї школи, в якій вони проходять навчання. Екзаменація проходить в письмовій формі і повинна відповідати певним вимогам Міністарства освіти. У роботі повинні бути завдання, що відповідають рівню підготовки учнів і шкільним освітнім стандартам.
Дати, в які буде проходити ДПА, визначаються членами педагогічної ради. Наказ з підписом директора, який стверджує дати проведення кожного іспиту, доведуть до відома учнів не пізніше 5 квітня 2018 року. Дев’ятикласникам 2017/2018 року випуску доведеться здавати три іспити:
  • українську мову;
  • математику;
  • предмет за вибором у вигляді української літератури, зарубіжної літертури, іноземної мови, історії України та всесвітньої історії, права, географії, біології, хімії, фізики або інформатики, а також мов національних меншин.
Оцінки ДПА виставляються в журнал після річної позначки. Підсумки атестації повинні бути проставлені в атестат про повну загальну середню освіту. Вони безпосередньо впливають на середній атестаційний бал.